BIOGRAPHY

NEAR!


Jaren 80:
1985, het jaar dat NEAR! in aanraking komt met graffiti. Daarbij geïnspireerd door de docu Style Wars beheerst graffiti sindsdien zijn leven. Met zijn schetsen van pieces en characters krijgt NEAR! rond 1988 landelijke bekendheid met zijn ingezonden stukken in het eerste graffiti magazine van Nederland: Freestyle. Hiermee heeft NEAR! destijds diepe indruk achtergelaten en nog steeds wordt hij hierover aangesproken.

Jaren 90:
NEAR! houdt zich vooral bezig met diverse graffiti projecten/opdrachten. In 1997 zet hij voorlopig zijn laatste piece om zich meer tot andere creatieve activiteiten te richten. Op de achtergrond blijft hij nog wel actief met kleinschalige graffiti projecten, maar het zetten van pieces is er niet meer bij.

Jaren 00:
Na bijna 10 jaar uit de graffitiscene te zijn geweest, maakt NEAR! eind 2006 zijn grote comeback!! Echter al snel met portretten en characters i.p.v. pieces. Met zijn herkenbare en unieke characters en portretten maakt NEAR! naam in de (in)ternationale graffitiscene. Bijna wekelijks zijn er artistieke producties van NEAR! op vele plekken (o.a. graffiti hall of fames, festivals en jams) in Nederland te bewonderen.

Jaren 10:
Heel het land afreizen om zijn graffitikunsten te vertonen heeft NEAR! wel zo'n beetje gehad. Na zich de afgelopen 11 jaar zeer intensief met graffiti bezig gehouden te hebben, besluit NEAR! halverwege 2017 het wat rustiger aan te doen en zich meer te richten op zijn andere creatieve passies.Reacties zijn gesloten.

Vergelijkbaar