BIOGRAPHY

Welkom op de website van NEAR! The Illest!!

Hier kunt U diverse werken (Pencil Drawing, Mixed Media en Illustration) bekijken, vervaardigd door veelzijdig creatieveling NEAR!


NEAR!
CO-FOUNDER WALL KRUSH CREW (1987)
Creative Person. Retired graffiti artist.

Jaren 80:
1985, het jaar dat NEAR! in aanraking komt met graffiti. Daarbij geïnspireerd door de docu Style Wars beheerst graffiti sindsdien zijn leven. Met zijn schetsen van pieces en characters krijgt NEAR! rond 1988 landelijke bekendheid met zijn ingezonden stukken in het eerste graffiti magazine van Nederland: Freestyle. Hiermee heeft NEAR! destijds diepe indruk achtergelaten en nog steeds wordt hij hierover aangesproken.

Jaren 90:
NEAR! houdt zich vooral bezig met diverse graffiti projecten/opdrachten. In 1997 zet hij voorlopig zijn laatste piece om zich meer tot andere creatieve activiteiten te richten. Op de achtergrond blijft hij nog wel actief met kleinschalige graffiti projecten, maar het zetten van pieces is er niet meer bij.

Jaren 00:
Na bijna 10 jaar uit de graffitiscene te zijn geweest, maakt NEAR! eind 2006 zijn grote comeback!! Echter al snel met portretten en characters i.p.v. pieces. Met zijn herkenbare en unieke characters en portretten maakt NEAR! naam in de (in)ternationale graffitiscene. Bijna wekelijks zijn er graffiti producties van NEAR! op vele plekken (o.a. hall of fames, graffiti festivals, graffiti jams) in Nederland te bewonderen.

Jaren 10:
Heel het land afreizen om zijn graffitikunsten te vertonen heeft NEAR! wel zo'n beetje gehad. Na zich de afgelopen 11 jaar zeer intensief met graffiti bezig gehouden te hebben, besluit NEAR! halverwege 2017 te stoppen met graffiti en zich alleen nog maar te richten op het vervaardigen van zijn andere passies Pencil Drawing en Illustration.Reacties zijn gesloten.

Vergelijkbaar